Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، خانه تاریخی بروجردی‌ها در دوره قاجار در محله سلطان امیراحمد ساخته شده و در خرداد سال ۱۳۵۴ به ثبت آثار ملی رسیده است. خانه بروجردی‌ها در سه طبقه و به صورت چهار طرف ساخته شده است، دو سرداب، شاه نشین پنج دری، مهتابی، هشتی ورودی، ایوان تابستانی و ایوان زمستانی از بخش‌های دیدنی این بناست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نقاشی‌های کم نظیر ساختمان زیر نظر استاد کمال الملک نقاش بزرگ ایرانی ترسیم شده است.
خانه بروجردی‌های کاشان از نظر محبوبیت جاذبه گردشگری به عنوان انتخاب برتر یونسکو در سال‌های۲۰۱۵ و۲۰۱۶ معرفی شده و تصویر آن روی گذرنامه هر ایرانی یکی از افتخارات معماری کاشان است. تور‌های گردشگری در سفر به کاشان حتما از این خانه تاریخی دیدن می‌کنند.

شروع یک چالش شهری برای حریم منظر خانه تاریخی از تابستان ۹۸ با تجمیع سه ملک مجتمع تجاری سه طبقه در نزدیکی خانه بروجردی‌ها آغاز شد. این سازه با ارتفاعی که حریم منظر خانه را مخدوش می‌کند در بافت تاریخی و گردشگری کاشان از نظر دوستداران میراث فرهنگی وجاهت قانونی ندارد و به تازگی دو هزار نفر از علاقه‌مندان میراث فرهنگی در نامه‌ای به مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان و شهردار کاشان مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده و دریافت پاسخ شفاف را خواستار شده اند. تاکنون جزییاتی از نقشه و کاربری بام این مجتمع تجاری منتشر نشده و فقط خبر رسیده دو طبقه زیرزمین و یک طبقه همکف گودبرداری شده است.
راه و شهرسازی تنها مخالف جدی ساخت مجتمع گردشگری   مجتبی آراسته، سرپرست اداره راه و شهرسازی کاشان  گفت: در قالب نامه‌ای به اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان و رئیس اداره نظام مهندسی و مقررات ملی و کنترل ساختمان خواستار بررسی فوری طرح در مقیاس ملی شدیم.
او افزود: در این نامه با ذکر نکات لازم و اصول فنی از جمله تعدیل بنا به میزان یک طبقه و یا دست کم یک متر به علاوه حذف جان پناه بام برای نجات بخشی سیما و منظر بام تاریخی خانه بروجردی کاشان را پیشنهاد کردیم. ساخت مجتمع گردشگری چگونه مصوب شد؟   مهران سرمدیان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان، با اذعان به نگرانی دوستداران میراث فرهنگی درباره مسدود شدن منظری خانه تاریخی بروجردی‌ها از سمت خیابان علوی گفت: قبل از این دو پلاک مخروبه و یک منزل مسکونی فاقد ارزش با ارتفاع تقریبی ۹ متر از سطح معبر خیابان علوی در این محل منظر نامناسبی ایجاد کرده بود که بر اساس درخواست شهرداری برای سرمایه گذاری و احداث مجتمعی با کاربری پذیرایی گردشگری و تجاری معرفی شد.
او افزود: پس از مکاتبات و پیگیری‌های مکرر، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با درنظر گرفتن اصولی همچون رعایت ارتفاع منطبق با ضوابط حریم محله سلطان امیر احمد، درون‌گرا بودن و استفاده از نما‌های سنتی، ساده و هماهنگ با بافت تاریخی پیرامون و کاربری متناسب با گردشگری و صنایع دستی و مشروط به طی کامل مسیر قانونی لازم موافقت خود را با احداث این بنا اعلام کرد. بیشتر بخوانید اعتراض دوستداران میراث فرهنگی به ساخت وساز در حریم منظر خانه بروجردی‌های کاشان

 

کاهش تراکم مجتمع گردشگری راهی برای حفظ منظر گنبد خانه بروجردی‌ها رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان با اشاره به درخواست دوستداران میراث فرهنگی و فعالان فرهنگی برای فراهم کردن امکان دید گنبد بخش سرپوشیده تابستان نشین خانه بروجردی‌ها از داخل خیابان علوی گفت: در جلسه‌ای مقرر شده علاوه بر ضوابط و محدودیت‌های قبلی، محدودیت‌های جدیدی هم اعمال شود و بر همین مبنا حذف پنج غرفه در جبهه شمالی طرح در امتداد و مجاورت خیابان علوی به تصویب رسید.
سرمدیان ادامه داد: به این ترتیب با عقب نشینی چند متری طبقه همکف ساختمان، علاوه بر کاهش تراکم و حذف حدود ۱۳۰ متر مربع از زیربنای مجموعه، منظر گنبد خانه بروجردی‌ها نیز به طور کامل از داخل خیابان علوی قابل رؤیت خواهد بود.
او، با تاکید بر امضای صورت جلسه‌ای بر مبنای توافق جدید و آغاز اقدامات لازم برای باز طراحی نقشه‌ها به منظور ارائه به اداره میراث فرهنگی و گرفتن تاییدیه و در نهایت اصلاح پروانه ساختمانی اظهارداشت: با تغییرات جدید، دغدغه‌های دوستداران و فعالان میراث فرهنگی رفع می‌شود.   پروانه شهرداری قانونی است    حسن نعناکار، معاون معماری و شهرسازی شهرداری کاشان از توافق شهرداری با محمدرضا راهب سرمایه گذار مجتمع گردشگری برای حذف ۵ باب از غرفه‌های این ساختمان خبر داد.
او گفت: مالک درسال ۹۴ با درخواست تجمیع سه پلاک از شهرداری برای صدور مجوز مجتمع گردشگری مناسب این منطقه و به سبک گودال باغچه و درون گرا تقاضا کرده بود که توافقنامه‌ای با وی با در نظر گرفتن راه ورودی ساختمان از کوچه باستان دهم بدون دسترسی این پلاک به خیابان امضا و برای ارتفاع و چگونگی ساخت این مجموعه هم استعلام شد.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری کاشان، تصریح کرد: میراث فرهنگی، نقشه‌های مورد تایید را به شهرداری ارسال کرد که شهرداری نیز پروانه ساختمانی را صادر کرد، اما پس از آن بحث حریم منظر خانه بروجردی‌ها مطرح شد که با اصلاح طرح حتی بادگیر‌های خانه بهتر دیده خواهد شد.


گزارش از حرمت السادات متولی

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی خانه تاریخی خانه بروجردی ها دوستداران میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خانه بروجردی ها مجتمع گردشگری خیابان علوی خانه تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در شهرستان‌های مختلف استان تعطیل است.
امیر کرم زاده اصفهان افزود: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.
استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت به‌عنوان قطب گردشگری جهان و ایران، بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آنها بیش از هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.
هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به نام‌های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام‌های وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

دیگر خبرها

  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟