Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - ساخت و ساز در حریم خانه بروجردی‌ها در کاشان بدون اخذ کمیسیون ماده پنج تخلف محرز است اما واکنش مسئولان تا به اینجا به "در دست بررسی بودن" محدود شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان ، این روزها ساخت و ساز در حریم درجه یک خانه تاریخی بروجردی‌ها در کاشان، سر و صدای زیادی به پا کرده است و خبرگزاری تسنیم در اولین گزارش خود از این موضوع به اصل ماجرا و چیستی این موضوع پرداخته بود که تخلف مسئول یا مسئولان در این زمینه محرز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار اخبار مختلف باعث شد تا روح‌الله دهقانی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کاشان به عنوان مدعی‌العموم پا پیش بگذارد و در بازدیدی دو ساعته و حضور در محل پروژه از کم و کیف آن اطلاع پیدا کرد؛ در این بازدید میدانی فعالان میراث فرهنگی دادستان شهرستان کاشان را همراهی می‌کردند.

روح‌الله دهقانی با بیان اینکه خانه بروجردی میراث ملی کشور است، اظهار داشت: دغدغه فعالان میراث فرهنگی در حفظ این بنای فاخر قابل تحسین است و این نوع مطالبه‌گری از سرمایه‌های فرهنگی کاشان و بسیار حائز اهمیت است و باید موارد مرتبط با مجوزهای این مجتمع در حال احداث به دقت بررسی شود.

وی ضمن تأکید بر تشکیل کمیته ویژه تصمیم‌گیری‌های لازم در این حوزه در صورت لزوم افزود: این تصمیم گیری‌ها باید با رعایت حفظ حقوق عمومی و حقوق مکتسب سرمایه‌گذار و با نظر متخصصین و کارشناسان حوزه میراث انجام شود و چنانچه کارشناسان میراث ‌فرهنگی ادعا کنند فرآیندهای قانونی برای این پروژه اخذ نشده و‌ یا درخواست توقف پروژه را در راستای حفظ منظر خانه بروجردی‌ها را داشته باشند با بررسی مدارک، دستورات لازم صادر می‌شود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کاشان ضمن تقدیر از تمامی ارگان‌ها به دلیل در نظر گرفتن خواسته‌های به حق مردم در حل این موضوع ابراز داشت: لازم است تا به این موضوع به قید فوریت بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شود و دادستانی نیز به عنوان مدعی‌العموم به این پروژه ورود پیدا کرده است.

اما مهران سرمدیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه پلاک محل ساخت و ساز فوق‌الذکر در کنار خیابان علوی و خانه بروجردی واقع شده است، اظهار داشت: بخشی از این پلاک قبل از تخریب دارای قدمتی کمتر از 50 سال و ارتفاعی نزدیک به 9 متر از سطح خیابان علوی بوده و بخش‌های دیگر آن نیز طی چند دهه به حالت ویرانه و مخروبه کامل قرار داشته‌اند.

وی افزود: با توجه به قیمت بالای زمین در محل، شرایط برای تملک و استفاده بهینه از این پلاک‌ها برای دستگاه‌های متولی شهری فراهم نبوده است و از طرفی احتمالاً به علت موقعیت استقرار پلاک‌های واقع در حریم و محدودیت‌های ارتفاعی محله سلطان امیر احمد، جذابیتی برای نوسازی و  سکونت نیز نداشته و طی چند دهه اخیر با بی‌توجهی رها شده بودند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان ابراز داشت: محل مذکور چند سال قبل توسط بخش خصوصی به منظور ایجاد تأسیسات گردشگری خریداری شد و در سال 1395 نقشه و طرح مورد نظر مالک برای بررسی و اخذ مجوز به اداره شهرستان کاشان ارسال شد که با توجه به مغایرت با ضوابط شهرسازی و حریم بناهای تاریخی مجاور، مورد مخالفت قرار گرفت.

وی گفت: پس از مکاتبات و پیگیری‌های مکرر و برگزاری جلساتی فی مابین مالک و کارشناسان اداره میراث فرهنگی کاشان و تغییر چند باره نقشه‌ها و گذشت نزدیک به دو سال و عدم کسب مجوز، نهایتاً موضوع در کمیته فنی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان مطرح شد و مطابق با ضوابط حریم محله سلطان امیراحمد، حداکثر ارتفاع پنج متر از سطح خیابان علوی تا بلندترین نقطه ساختمان و ضوابط دیگری همچون معماری درونگرا و اجرای نماهای خارجی سنتی و ساده برای احداث بنا در این پلاک تعیین و به مالک ابلاغ شد.

سرمدیان تصریح کرد: نهایتاً در تابستان سال 1397 طرح و نقشه‌های ساختمان جدید در تطابق کلی با این ضوابط تهیه شد که همراه با درج ملاحظات و نقطه نظرات تکمیلی کارشناسان اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان در حاشیه نقشه‌ها، به شهرداری کاشان ارسال شد تا پس از طی مراحل قانونی لازم از جمله اخذ مجوز از کمیسیون ماده پنج شهرستان طبق مفاد صریح و مؤکد مکاتبات اداره کل میراث فرهنگی استان متبوع با شهرداری و تأکید مجدد در حاشیه نقشه‌ها نسبت به صدور مجوزات مربوطه اقدام شود.

افتخار ‌خانه‌های تاریخی ایران قربانی تخلفات مسئولان ‌/تعرض به حریم درجه یک خانه بروجردی‌ها آمار عجیب میزان تجاوز به حریم راه‌های خوزستان؛ قلع و قمع 138 مورد ساخت و ساز غیرمجاز گزارش| ساخت و سازهای نامتعارف در قم در ایستگاه آخر

وی تأکید کرد: ساختمان مورد نظر مطابق با نقشه‌ها دارای یک طبقه همکف و دو طبقه زیرزمین است؛ طبقه همکف با ارتفاع پنج متر از سطح خیابان علوی تا روی بلندترین نقطه ساختمان به همراه زیرزمین اول دارای کاربری فروشگاهی صنایع دستی و پذیرایی مرتبط با گردشگران است و زیرزمین دوم نیز دارای کاربری پارکینگ است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان افزود: ساختمان دارای معماری شبیه به درونگرا بوده و به خیابان علوی فقط به شکل راه ورودی دسترسی دارد و شهرداری کاشان نیز مطابق با این شرایط اقدام به صدور پروانه ساختمانی کرده است.

وی ابراز داشت: تراز کوچه مجاور خانه بروجردی که در پشت این پلاک قرار دارد در حدود دو متر بالاتر از سطح خیابان علوی است و ارتفاع نهایی ساختمان جدید از سطح معبر مجاور خانه بروجردی حدود 50/3 متر خواهد بود که از ارتفاع دیواره خارجی و بام خانه بروجردی کوتاهتر است.

سرمدیان گفت: در پی ابراز نگرانی‌هایی از طرف دوستداران و فعالان میراث فرهنگی و به خصوص درخواست آنان برای برقراری امکان دید گنبد زیبای بخش سرپوشیده تابستان نشین خانه بروجردی از داخل خیابان علوی و با پیگیری دستگاه‌ها و نهادهای مسئول، جلسه‌ای به منظور اتخاذ تصمیمات جدید برای رفع این نگرانی‌ها با نماینده سرمایه‌گذار و مالک پروژه برگزار شد.

وی تصریح کرد: علاوه بر ضوابط و محدودیتهای کنترل‌کننده قبلی، باز هم محدودیت‌های جدیدی در نظر گرفته شد از جمله با همراهی مالک پروژه و همکاری شهرداری در انجام اقدامات جبرانی شناور در مکانی دیگر، تعداد پنج غرفه جبهه شمالی پروژه که در امتداد و مجاورت خیابان علوی بود حذف شد که با اجرای این کار و عقب نشینی چند متری طبقه همکف ساختمان، علاوه بر کاهش تراکم و حذف حدود 130 متر مربع از زیربنای مجموعه، منظر گنبد خانه بروجردی‌ها نیز از داخل خیابان علوی قابل رؤیت است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان تاکید کرد: نهایتاً با امضای صورتجلسه‌ای و بر مبنای توافقات جدید، اقدامات لازم برای باز طراحی نقشه‌های پروژه برای ارائه به اداره میراث فرهنگی و اخد تأییدیه و نهایتاً اصلاح پروانه ساختمانی آغاز شد و میلگردهای نصب شده برای اجرای ستون‌های بخش مذکور نیز بلافاصله توسط مالک جمع‌آوری شد.

وی با بیان اینکه این پروژه مصوبه کمیسیون ماده پنج ندارد، افزود: خانه بروجردی در حریم مصوب محله سلطان امیر احمد قرار دارد؛ بخشی از پلاک مالک این پروژه در محدوده حریم درجه یک آن واقع شده که حداکثر ارتفاع پنج متر از معبر مربوطه برای ساخت و ساز جدید مجاز است.

سرمدیان ابراز داشت: مابین دیوار خانه بروجردی و پلاک ایشان یک کوچه پنج متری قرار دارد که تراز این کوچه از خیابان علوی در حدود دو متر بالاتر است؛ ارتفاع بام بروجردی در این کوچه حدود چهار متر و ده سانتی متر است و ارتفاع دیواره ساختمان جدید در حدود سه متر و نیم است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل بالا رفتن بخشی میلگردها در بخش دیگر پروژه گفت: این موضوع به دیگر قسمت‌های پروژه است در حالی که مقرر شده است نقشه‌های نهایی در بخش‌های مختلف بررسی و به تأیید برسد تا مراحل قانونی این پروژه انجام شود.

به گزارش تسنیم؛ پروژه در حال اجرا در حریم درجه یک خانه بروجردی‌ها با وجود آنکه تأکید شده که باید مصوبه کمیسیون ماده پنج داشته باشد اما مصوبات کمیسیون ماده پنج را ندارد و این خود یک تخلف است و حال باید واکنش مسئولان کاشانی را در این زمینه نظاره‌گر باشیم.

گزارش از زهرا جمالی

انتهای پیام/801/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اداره میراث فرهنگی کمیسیون ماده پنج خانه بروجردی ها شهرستان کاشان حریم درجه یک صنایع دستی ساخت و ساز نقشه ها پنج متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۸۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی

فرارو-  هزینه ساخت واحد‌های مسکن ملی، از زمان به زمین خوردن کلنگ اولین واحد تا حالا تقریبا ۲.۵ برابر شده است.

به گزارش فرارو؛ طرح نهضت ملی مسکن سه سال پیش وارد ادبیات اقتصادی و اجتماعی کشور شد. قرار بر این بود که دولت سیزدهم ظرف چهار سال، چهار میلیون مسکن بسازد. همزمان با تردیدها درباره توانایی دولت در عمل به این وعده بزرگ، نگرانی‌هایی درباره آورده متقاضیان به وجود آمد. سه سال از طرح وعده ساخت چهار میلیون مسکن گذشته و متقاضیان فعلا متوجه شده‌اند هزینه ساخت مسکن ملی از حدود چهار تا شش میلیون به ۱۰ میلیون تومان رسیده است.

هزینه ساخت مسکن ملی؛ روایت اول

 تعدادی از پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن، پیشرفت چشمگیری دارند و دولت مدعی است تعدادی دیگر را با سرعت جلو می‌برد. برای افزایش سرعت بیشتر از بقیه طرح‌ها کمک گرفته‌اند و تقریبا هر ساختمان نیمه‌کاره‌ای را به آمار طرح نهضت ملی مسکن اضافه کرده‌اند. زمان عامل دیگری است که به ضرر متقاضیان پیش می‌رود. وقتی برای اولین بار حرف از نهضت ملی مسکن به میان آمد، هزینه ساخت هر متر خانه در نهضت ملی مسکن بین چهار تا شش میلیون تومان بود برآورد شده بود. ساخت خانه ۸۰ متری در این حالت حداکثر، ۴۸۰ میلیون تومان تمام خرج برمی‌داشت.

هزینه ساخت مسکن ملی؛ روایت دوم

هزینه ساخت مسکن ملی براساس هر مترمربع محاسبه می‌شود. عدد نهایی را به‌عنوان مترومعیار برنامه‌ریزی در نظر می‌گیرند اما هیولای تورم بدون رحم و مروت برنامه‌ریزی‌های مربوط به ساخت و پیشبرد پروژه های مسکونی را به هم می‌زند.

هزینه ساخت مسکن ملی، شهریور سال قبل به گفته معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی برای هر مترمربع به ۷.۵ تا هشت میلیون تومان رسید.  ناگفته نماند به این رقم باید هزینه‌های آماده‌سازی و محوطه‌سازی هم اضافه می‌شود. با این‌حال اگر همان رقم هشت میلیون تومان را در نظر بگیریم، ساخت یک خانه ۸۰ متری، شهریور پارسال به‌ طور متوسط ۶۴۰ میلیون تومان آب می‌خورد.

هزینه ساخت مسکن ملی؛ روایت سوم

تورم در شروع سال ۱۴۰۳ با سرعت کمتری حرکت می‌کند. پیش‌بینی‌ها خوشبینانه حاکی از این است که سرعت تورم در ادامه راه کمتر خواهد شد اما همین الان مقامات دولتی می‌گویند متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن در قالب پروژه‌های مسکن ملی، تا عدد ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و بر فرض اگر بخواهیم برنامه‌ریزی تا آخر سال را با همین مقیاس ببنیدیم، ساخت خانه ۸۰ متری با رشد ۲.۵ برابری  به نسبت سال ۱۴۰۱ حالا حدود ب۸۰۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

نکته امیدوارکننده این است که مسئولان پروژه‌های مسکن ملی، امیدوار هستند به‌خاطر عمده‌سازی و حضور تعاونی‌ها، هزینه ساخت هر مترمربع را ۳۰ درصد پایین بیاورند.

متقاضیان بلاتکلیف ماندند

هزینه ساخت هرمترمربع مسکن در قالب طرح مسکن ملی ظرف سه سال، ۲.۵ برابر شده است. از حالا به بعد هم هر میزان تعلل در اجرای پروژه‌ها باعث تاثیر‌گذاری بیشتر تورم می‌شود و متقاضی ناچار است تاوان بدهد. در حال حاضر  تامین آورده بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برای متقاضیانی که اکثرا حداقلی‌بگیر هستند، دشوار است. در عین حال وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده‌اند متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر دو ماه یکبار، ۴۰ میلیون تومان وجه واریز کنند.

متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، با طرح موضوعاتی از این دست بیشتر از قبل احساس بلاتکلیفی می‌کیند. قانون می‌گوید اگر در پرداخت اقساط تعلل کنند، در نهایت متقاضی دیگری جایشان را می‌گیرد.

نهضت ملی مسکن چیست؟

یکی از شعارهای اصلی دولت رئیسی خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد بود. طرح نهضت ملی مسکن هم برای تحقق همین وعده در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. دولت وعده داد چهار میلیون مسکن طی چهار سال بسازد؛ این یعنی سالی یک میلیون مسکن. اما این طرح با چالش‌هایی همراه بود؛ از نامعلوم بودن منبع تامین‌کننده هزینه طرح تا همکاری نکردن بانک‌ها. چالش‌هایی که زمان تحویل خانه به مردم را با وقفه روبه‌رو می‌کرد. در نهایت وزیر جدید حقایق مطرح شده درباره این طرح را پذیرفت و به هنگام قبول مسئولیت اعلام کرد که هزینه ساخت چهار میلیون مسکن دو برابر بودجه ۱۴۰۱ است و بنابراین قرار شد سناریوهای جدیدی در پیش گرفته شود.

اگر هم بخواهیم بدانیم طرح نهضت ملی مسکن چه فرقی با پروژه مسکن مهر دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد دارد، باید گفت در این طرح زمین ۹۹ ساله باید در اختیار تمام مردم قرار بگیرد اما در مسکن مهر خبری از این تعهد نبود.

ثبت‌نام در طرح ملی مسکن هم شرایطی دارد که در این نوشتار به شکل کوتاه به آنها اشاره می‌شود. متقاضی باید متاهل باشد و در صورتی که مجرد است باید یکسری قوانین را رعایت کند. متقاضی نباید از هیچ‌گونه تسهیلات دولتی،‌ امکانات اداری و طرح‌های سازمانی جهت خانه‌دار شدن استفاده کرده باشد. افراد باید، بومی شهر ثبت‌نامی باشند. هیچ ملک مسکونی از سال ۱۳۸۴ به بعد نباید به ‌نام شخص ثبت‌نام‌کننده باشد. فرد باید بتواند اقساط وام مسکن ملی را بپردازد و مبالغ را سر موعد مقرر واریز کند. متقاضی نباید درگیر پرونده مالی مثل چک برگشتی باشد.

دیگر خبرها

  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • جام جهانی تیراندازی| پایان کار ملی‌پوشان تفنگ میکس بدون مدال
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟