Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@08:39:36 GMT

نظارت میراث فرهنگی بر ساخت و سازهای مجاور خانه بروجردی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۱۱۹۴

نظارت میراث فرهنگی بر ساخت و سازهای مجاور خانه بروجردی‌ها

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان از نظارت دقیق این اداره کل و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان بر ساخت و سازهای مجاور خانه تاریخی بروجردی‌های این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون الهیاری _امروز ۱۵ اردیبهشت ماه_ گفت: با توجه به برخی از نگرانی‌ها مبنی بر ساخت ساز در مجاورت آثار تاریخی شهرستان کاشان، به تازگی شاهد نگرانی‌هایی مبنی بر ساخت ساز جدید در خیابان علوی کاشان و در مجاورت خانه تاریخی بروجردی‌ها بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان افزود: محل ساخت و ساز مذکور حاصل تخریب و تجمیع سه پلاک است که یکی از آنها خانه‌ای بوده فاقد ارزش و با قدمت دو یا سه دهه ساخت که ارتفاع آن با ارتفاع خرپشته بیشتر از ۱۰ متر از سطح خیابان علوی بوده است و دو پلاک دیگر نیز طی چند دهه اخیر به حالت ویرانه و مخروبه تبدیل شده بودند.

الهیاری خاطر نشان کرد: این پلاک‌ها دارای ارزش ریالی بالایی بوده و شرایط برای تملک و استفاده بهینه از آن برای دستگاه‌های شهری متولی فراهم نشده بود و از طرفی به علت محدودیت‌های ارتفاعی حریم محله سلطان امیر احمد کاشان، جذابیتی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز نداشته و طی چند دهه اخیر به حال خود رها شده بودند، نهایتاً این محل طی سنوات گذشته توسط بخش خصوصی به منظور ایجاد تأسیسات گردشگری خریداری شد و در سال ۱۳۹۵ نقشه و طرح مورد نظر سرمایه‌گذار، برای بررسی و اخذ مجوز به اداره میراث فرهنگی کاشان ارسال شد که با توجه به مغایرت با ضوابط شهرسازی و حریم بناهای تاریخی مجاور، مورد مخالفت این اداره قرار گرفت.

وی گفت: پس از مکاتبات متعدد و برگزاری جلساتی با مالک و مشاورین طرح در اداره میراث فرهنگی کاشان و همچنین برگزاری جلسه کمیته فنی اداره کل استان و مطابق رأی این کمیته و هماهنگ با ضوابط حریم محله سلطان امیراحمد کاشان، حداکثر ارتفاع ۵ متر از سطح خیابان علوی تا بلندترین نقطه ساختمان و همچنین ضوابطی در نحوه دسترسی و نماهای ساختمان مانند: درون گرا بودن، اجرای فرم حیاط مرکزی و تا حدودی مطابق با الگوهای معماری سنتی و اجرای نماهای سنتی ساده برای احداث بنا در این پلاک تعیین و به مالک ابلاغ شد.

الهیاری تاکید کرد: نهایتاً در تابستان سال ۱۳۹۷ طرح و نقشه‌های ساختمان جدید در تطابق کلی با این ضوابط تهیه شد که همراه با درج ملاحظات و نقطه نظرات تکمیلی کارشناسان این اداره در حاشیه نقشه‌ها به شهرداری کاشان ارسال شد، تا پس از طی مراحل قانونی لازم از جمله اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۵ شهرستان (طبق مفاد صریح و مؤکد مکاتبات اداره میراث فرهنگی شهرستان و اداره کل میراث فرهنگی استان با شهرداری و تأکید مجدد در حاشیه نقشه‌ها) به اجرا درآید.

وی خاطر نشان کرد: بدیهی است با توجه به استقرار این بنا در مجاورت خانه‌های تاریخی ارزشمند و معتبر کاشان، طی روند عملیات اجرایی، اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان، پایش و مراقبت لازم را نسبت به رعایت ضوابط مربوط به ارتفاع مجاز و نماهای خارجی ساختمان انجام خواهد داد.

کد خبر 422098

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اصفهان اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان کاشان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اداره میراث فرهنگی کل میراث فرهنگی اداره کل بر ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۱۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، به کوشش‌ علاقمندان میراث نیاکان منطقه و پیگیری‌های سازمان مردم نهاد انجمن دوستداران میراث فرهنگی سخت سر شهرستان رامسر  و انجام مراحل اداری توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رامسر، اولین اثر ارزشمند فرهنگی، تاریخی و مذهبی جواهرده در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

"مسجد سکینه آباجی" واقع در ضلع جنوب غربی میدان تاریخی ییلاق جواهرده، در مرداد سال ۱۴۰۲ در فهرست آثار ملی، ثبت نهایی شد و در آذر ماه، از سوی وزیر محترم میراث فرهنگی به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد. و تابلوی ثبتی آن نیز در روز‌های آینده نصب خواهد شد.

دیگر خبرها

  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب