Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) گفت: نسل جوان امروز، با فرهنگ کتاب و کتاب خوانی فاصله زیادی دارد و این امر آسیب های زیادی به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی امروز در آستانه هفته پژوهش در چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی با حضور رئیس کتابخانه ملی ایران که در سالن همایش های کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد، عنوان کرد: نسل جوان امروز، از فرهنگ کتاب و کتاب خوانی فاصله زیادی گرفته است و این امر آسیب های زیادی به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آیت الله علوی بروجردی افزود: فرهنگ مطالعه در جامعه دینی باید رشد و توسعه داشته باشد بسیاری از مشکلات فرهنگی و آسیب ها را می توان با کتاب خوانی از میان برد.

تولیت کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی(ره) تصریح کرد: سهولت دسترسی جامعه به منابع علمی و کتاب و افزایش ظرفیت های کتاب‌خانه ای، فرهنگ مطالعه را توسعه می بخشد.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان مردم کتاب را جزء مهمی از زندگی روزمره می دانند اما هنوز در کشور ما این فرهنگ جا نیفتاده است.

آیت الله علوی بروجردی بیان کرد: تعامل و همکاری بین کتابخانه های عمومی و تخصصی، سازمان ها و نهادهای فرهنگی و اجرایی می تواند تا حد زیادی به ترویج فرهنگ کتاب خوانی در جامعه بیانجامد.

وی اظهار داشت: هدف کتابخانه های تخصصی باید گسترش فرهنگ مطالعه‌ای هدفمند و سهولت دسترسی به منابع کتابخانه ای و توسعه علم و دانش باشد.

تولیت کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) یادآور شد: الگوبرداری از کشورهای پیشرفته در ارائه تسهیلات به پژوهشگران و محققان و حمایت از ظرفیت های پژوهشی گامی مهم در عرصه توسعه علم و دانش است.

وی گفت: همچنین باید به حفاظت و گردآوری اسناد اهتمام ورزید و مسئولان نیز به ظرفیت های بالنده فرهنگی، پژوهشی، علمی و حوزوی توجه داشته باشند تا زمینه تعالی، شکوفایی و پویایی دانش و به ویژه ایجاد کتاب خانه های تخصصی فراهم گردد.

آیت الله علوی بروجردی تصریح کرد: استان قم از ظرفیت بالایی در جهت گسترش فرهنگ غنی اسلامی ایرانی برخوردار است و از این رو الگوی مناسبی برای دیگر نقاط کشورمان می باشد و این منوط به استفاده درست از امکانات و پتانسیل هاست.

وی یادآور شد: از بسیاری از کشورهای بزرگ جهان به این کشور برای دست یابی به اسناد سفر می کنند از این رو باید اسناد ملی به خوبی حفظ گردد و در هر شهری به نگهداری اسناد توجه شود.

کتابخانه ملی ایران هنوز در قم شعبه ای ندارد 

تولیت کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) اظهار داشت: کتاب خانه ملی در بسیاری از شهرها شعبه دارد اما در قم که مرکز فرهنگی است و محققین جهانی حضور می یابند هنوز شعبه ای نداریم.

وی ادامه داد: شخصیت های بزرگی در ایران همچون آیت الله العظمی بروجردی و دیگر عالمان دینی هستند که در جهان مطرح و در مورد آن ها کتاب و مقالاتی گرد آوری شده این هجم عظیم از گنجینه ها باید به خوبی نگهداری شود و به جهان معرفی گردد.

آیت الله علوی بروجردی تاکید کرد: مرکزی باید متکفل جمع آوری آثار شخصیت های بزرگ در کشور شود، چه بسا آثاری از علما و فرهیختگان ایرانی در خارج از کشور پیرامون تقریب مذاهب و اسلام شناسی و شیعه شناسی وجود دارد که محجور مانده است.

وی گفت: این آثار که حتی مورد علاقه دانشجویان اروپایی و آمریکایی است باید جمع آوری گردد و به معرفی آن بپردازیم تمام نسخ در مقام تحقیق مورد نیاز است و باید زمینه دست یابی بدان فراهم شود.

تولیت کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) بیان کرد: اسلام بر کسب علم و دانش تاکید دارد و اساس تشیع نیز بر روی تعقل و تفکر و علم است و نباید نسبت به کسب علم و دانش در جامعه بی توجهی شود.

وی افزود: متاسفانه ما هنوز ارزش کافی به کتاب و کتاب خانه و بهایی به پردازش اسناد نداده‌ا‌یم، در جهان کتاب خانه های عظیمی وجود دارد که بیش از 10 میلیون جلد کتاب دارند با آن ها تعامل و یا رقابتی نداریم.

آیت الله علوی بروجردی در پایان عنوان کرد: برای دسترسی به اهداف بزرگ به همین ترویج کتاب و ایجاد کتاب خانه و توسعه زیرساختها و امکانات رفاهی در کتاب خانه ها توجه نمائیم تا گام های بعدی را نیز برداریم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۸۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...

غفلت از آثار آیت الله مطهری و آشنایی ناکافی نسل جدید با آثار و دیدگاه‌های شهید آیت الله مطهری، از جمله نکاتی است که علی مطهری، فرزند آیت الله و نماینده ادوار مجلس بر آن تاکید دارد.

به گزارش خبرآنلاین، از او درباره شکاف بین نسلی در خانواده آیت الله مطهری که می‌پرسیم، پاسخ می‌دهد؛ «در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. البته ممکن است بین آن‌ها اختلاف نظر‌های سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوت‌ها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد.»

این چهره شاخص سیاسی، مسائل رخ داده در ارتباط با کاظم صدیقی و پناهیان را باعث خدشه به بدنه روحانیت می‌داند اما...

مشروح گفت‌وگو با علی مطهری را بخوانید؛

آیت الله مطهری از تئوریسین‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند و امام نیز نگاه و تفکرات ایشان را شاخص و محوری می‌دانستند، اما طی سال‌های اخیر تلاشی هدفمند و برنامه‌ریزی شده برای به انزوا بردن تفکرات و ایده‌های آیت الله شهید یا مغفول ماندن آن تفکرات صورت می‌گیرد. خود شما با تسلطی که بر تفکرات و نگاه پدرتان دارید، چقدر جای خالی این تفکرات را محسوس می‌بینید و در چه حوزه هایی؟

البته این طور نیست که اندیشه ایشان مطرح نباشد، ولی می‌توان گفت باید بیش از این مورد توجه باشد. همچنین این امر را نمی‌توان به برنامه‌ریزی و تعمد نسبت داد، بلکه ناشی از غفلت است، غفلت از اهمیت آثار استاد مطهری و میزان تأثیرگذاری آن‌ها در حل بسیاری از معضلات فکری و اجتماعی. مثلاً در موضوعاتی مثل حجاب و آزادی بیان و نحوه برخورد با منتقدان و مخالفان یا سیاست خارجی و یا مسائل مربوط به روحانیت آثار ایشان می‌تواند راهگشا باشد.

فاصله نسل جدید را با دیدگاه‌ها و تفکرات آیت الله مطهری چقدر پررنگ می‌دانید؟ آیا دیدگاه‌های ایشان قدرت سازگاری با نسل جدید را دارد؟

باید بپذیریم که نسل جدید با دیدگاه‌ها و اندیشه استاد مطهری به اندازه کافی آشنا نیست و لازم است به سوی آثار ایشان بیشتر سوق داده شوند. تجربه نشان داده است که وقتی یکی از آثار آن شهید را مطالعه می‌کنند به سوی سایر آثار جذب می‌شوند و ادامه می‌دهند. می‌توان با کار‌هایی مثل برگزاری مسابقه از کتاب‌های استاد مطهری آن‌ها را متوجه و علاقه‌مند به این آثار کرد. البته جوانان زیادی را سراغ دارم که با آثار ایشان مأنوس‌اند.

آقای مطهری! شکاف بین نسلی چقدر در خانواده آیت الله مطهری مشهود است؟

در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. همه از مرد و زن و دختر و پسر یک گونه فکر می‌کنند و بین آن‌ها حسن تفاهم برقرار است. البته ممکن است بین آن‌ها اختلاف نظر‌های سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوت‌ها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد. به هرحال در بین نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها افرادی پیدا نمی‌کنید که دچار بن‌بست فکری یا پوچی در زندگی و از این قبیل مسائل شده باشند و نیاز به کمک فکری و توجیه ما داشته باشند. شاید علت اصلی آن انس با آثار پدر بزرگشان باشد.

آن تجربیاتی که شخص شما در ارتباط با پدرتان داشته اید چقدر قابل تعمیم به نوع مناسبات و روابط شما با فرزندانتان است؟

به نظر من فرقی حاصل نشده، همان تجربیات و رفتار‌ها قابل تعمیم به رفتار ما با فرزندان و نوه‌هاست. فقط وسایل و ابزار‌ها تغییر کرده و الاّ ماهیت و محتوای حوادث تغییر نکرده است. همان اصول اخلاقی که آن روز باید رعایت می‌شد امروز هم باید رعایت شود.

نگاه آیت الله مطهری مشخصا در مقوله حجاب رویکردی اجباری است یا اقناعی؟

در زمان ایشان بحث اجبار و اختیار حجاب مطرح نبود، بحث فلسفه حجاب و حدود شرعی آن مطرح بوده است. روشن است که در درجه اول مسئله ایمان و اعتقاد به پوشش اسلامی همراه با دانستن علل این حکم و تعبد نسبت به آن مهم است، ولی وقتی حکومت اسلامی تشکیل می‌شود حتماً وظیفه‌ای نسبت به نظارت بر اجرای آن دارد، چون پوشش اسلامی چه درباره مرد و چه درباره زن یک مسئله فردی مثل نماز و روزه نیست بلکه آثار اجتماعی دارد. اینجاست که حکومت باید درباره نحوه نظارت خود تصمیم بگیرد.

آقای مطهری، اتفاقاتی که در بدنه روحانیت رخ می‌دهد، مانند آنچه در ماجرای آقای پناهیان یا کاظم صدیقی رخ داد، چقدر آسیب و خسران برای روحانیت است؟

البته مسئله آقای پناهیان خیلی مهم نبود، یک سوء تعبیر بود و باید دقت می‌کردند. ولی مسئله آقای صدیقی مهم بود و البته برخورد ایشان هم خوب بود و باید منتظر گزارش قوه قضائیه باشیم. طبعاً این گونه حوادث به اعتبار روحانیت آسیب می‌زند و باید توسط خود روحانیت جبران شود.

فاصله بین نسل جدید و قدیم روحانیت چقدر مرتبط با رویکرد‌ها و مشی روحانیت در سال‌های اخیر بوده است؟

اول باید ثابت شود که بین نسل جدید و قدیم روحانیت فاصله است. من چنین فاصله‌ای را درک نمی‌کنم. ولی به طور کلی ورود روحانیت به کار‌های اجرایی دولتی که به شدت مورد نهی آیت الله مطهری بود به این نهاد آسیب زده است.

روحانیت به جای این که دولتی شود باید همچنان در کنار مردم و ناظر بر دولت‌ها و هادی آن‌ها باشد، همان نقشی که روحانیت شیعه در طول تاریخ داشته و استقلال خود از دولت‌ها را حفظ کرده است.

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...